КП «Агенція місцевого розвитку Виноградівщини» долучилась до вирішення проблематики розповсюдження епідемії туберкульозу у Виноградівському районі

13.05.2015 14:07

         За сприяння   КП «Агенція місцевого розвитку Виноградівщини»  у Виноградівському районі Закарпатської області може бути створена сучасна туберкульозна лікарня. Зокрема, Головою правління Шевчуком В.(директор КП АМР)  проведено комплекс заходів із налагодження партнерських зв’язків та підготовки спільної концепції грантового проекту  організаціями України, Польщі , Білорусії.

        Саме з вирішення  питання  участі у  грантовому проекті „ Протидія епідемії туберкульозу на прикордонних територіях України, Польщі, Білорусії шляхом втілення інноваційних методів виявлення та лікування” в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 розглядалось 28 квітня 2015 року на другому   пленарному   засіданні  двадцять дев’ятої сесії Виноградівської районної ради шостого скликання.  Під час проведення сесії  директор агенції   Володимир  Шевчук інформував про  реальну можливість  залучення грантових коштів на реалізацію проекту в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. (Інтерв’ю В.Шевчук - https://trkvinogradiv.com.ua/?p=3622 ).  У випадку  проходження проекту в конкурсному відборі у Виноградівському районі може запрацювати сучасна туберкульозна лікарня, яка відповідатиме європейським стандартам надання якісної медичної допомоги населенню.

        В результаті  обговорень  депутатами району прийнято рішення надати згоду на участь у грантовому проекті та визначити  попереднє місце розміщення такого закладу в урочищі Туркогать, поблизу села Букове.  Прийняте рішення депутатів стало першим кроком до вирішення актуальної проблеми захворюваності туберкульозом серед населення , оскільки  Виноградівський район посідає перше місце в області по захворюваності на туберкульоз.