На Виноградівщині завершується проект присвячений відзначенню Всесвітнього дня паліативної допомоги

16.11.2015 15:24

       Щорічно в другу суботу жовтня світова громадськість відзначає День паліативної і хоспісної допомоги. Його мета полягає у підвищенні інформативності спільноти щодо проблем паліативної допомоги , зростанні свідомого ставлення до медичних, соціальних,  духовних потреб людей, які мають невиліковні захворювання та членів їх сімей. 
       Цієї осені  Благодійною організацією «СОС» в рамках реалізації проекту « Мобілізація ресурсу громади Виноградівщини в кризовий період для надання паліативної допомоги»  проведено  низку  заходів, приурочених до Всесвітнього Дня паліативної та хоспісної допомоги, а саме: майстер-класи по виготовленню сувенірної продукції, волонтерські акції, 5-денної  благодійної  виставки-продажу ,  круглий стіл «Проблеми розвитку паліативної допомоги у Закарпатській області та шляхи їх вирішення» та медіа- кампанії щодо тематики заходів .
        Варто зазначити, що подібні заходи дають можливість усім невиліковно хворим відчути, що вони не є відкинуті від соціуму та є люди, які турбуються та переживають за них.
       Організатор заходів   Благодійна організація «Спільне об’єднання соціуму»  висловлює щиру подяку  за допомогу  і підтримку у проведенні заходів:

- Міжнародному фонду Відродження;

- Виноградівському районному Центру позашкільної роботи з дітьми;

- ТРК «Виноградів»;

- Районна газета «Новини Виноградівщини»;

- благодійникам , які долучились виставки .