Проведене чергове засідання Комісії з оцінки ходу реалізації проекту «Інституційна співпраця між Виноградівським районом та Саноцьким повітом по розвитку системи надання паліативної допомоги»

16.11.2015 15:41

У  Виноградівському районі проходить заключний етап реалізації грантового проекту «Інституційна співпраця між Виноградівським районом та Саноцьким повітом по розвитку системи надання паліативної допомоги» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Даний проект передбачає виконання низки заходів : професійна підготовка медичного персоналу на базі хоспісу закладу у м. Санок (Польща), облаштування хоспісного закладу у м. Санок (Польща), будівництво хоспісного закладу та його оснащення відповідним медичним обладнанням у м.Виноградів (Україна), проведення міжнародних конференцій  щодо перспектив інституційної співпраці в сфері надання паліативної допомоги у м. Виноградів (Україна) та м. Санок (Польща) та проведення інших організаційних заходів, пов’язаних з успішним виконання проекту тощо.     

Одним з таких попереджувальних заходів є створення та проведення засідань Комісії для оцінки непередбачуваних обставин та ризиків щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних з реалізацією Проекту. Дана комісія створена в лютому 2015 року з представників Виноградівської районної ради та державної адміністрації, КП «Агенція місцевого розвитку Виноградівшини», казначейської служби та фінансової інспекції. На засіданнях Комісії виносяться на розгляд найбільш спірні питання. Зокрема, в лютому поточного року обговорювалися фінансові питання виконання робіт реконструкції. В серпні цього ж року Комісія зібралася з метою прийняття рішення щодо організації проведення тендерних процедур на закупівлі медичного обладнання відділом охорони здоров’я Виноградівської РДА в межах виконання Проекту. Однак, як виявилося в процесі обговорення  до моменту створення юридичної особи – РЦПД не має можливості придбання вищевказаного обладнання. Наступна, третя по рахунку, нарада відбулася в листопаді 2015 р. На зустрічі йшлося про стан виконання державних закупівель медичного обладнання  КП «Агенція місцевого розвитку Виноградівщини» відповідно до Розпорядження голови Виноградівської районної ради щодо делегування повноважень організувати  та провести тендерні процедури. Станом на 13 листопада 2015 року розпочато процедуру відкритих торгів по закупівлі меблів медичних шляхом оприлюднення оголошення та документації конкурсних торгів на веб - порталі державних закупівель. По результатам наради прийнято рішення підготовки документації щодо реєстрації юридичної особи – районного комунального закладу Регіонального Центру Паліативної Допомоги. Проведена нарада підтверджує правильність дій стосовно організації тендерних процедур.