Проведення щорічних заходів до Всесвітнього дня паліативної допомоги у 2015 році.

24.09.2015 12:38

       У вересні поточного року  почато реалізацію проекту  «Мобілізація ресурсу громади Виноградівщини в кризовий період для надання паліативної допомоги»  за фінансової підтримки Програми «Громадське здоров’я»  Міжнародного фонду «Відродження».

          Головною метою проекту є сприяння розвитку надання повноцінної паліативної допомоги через проведення комплексу  інформаційних  заходів присвячених   Всесвітньому дню паліативної і хоспісної допомоги.

         Проект передбачає  проведення широкої інформаційної кампанії для місцевої громади з метою привернення їх уваги до проблем пацієнтів, які мають невиліковні захворювання та  потребують паліативної допомоги (зокрема люди похилого віку, діти та молоді люди).

      В рамках реалізації  проекту  планується  проведення  мистецьких заходів , які включають майстер – класи по виготовленню  дитячих виробів, які проводитиме Виноградівський центр позашкільної роботи з дітьми;  виставку дитячих виробів, Благодійну акцію з метою збору коштів на потреби пацієнтів Служби паліативної допомоги при Виноградівській районній лікарні; Волонтерських  акцій  поінформованості громади; Круглий стіл «Актуальні проблеми розвитку паліативної допомоги у Виноградівському районі. Реальні можливості та перспективи надання педіатричної  паліативної допомоги» .

Довідково: Благодійною Організацією «Спільне об’єднання соціуму» у партнерстві з КП «Агенцією місцевого розвитку Виноградівщини» за підтримки органів місцевої влади та Міжнародного Фонду «Відродження»  уже сьомий рік поспіль проводиться  комплексна  діяльність по розвитку системи надання паліативної допомоги у Виноградівському районі.      За цей період   створено стаціонарну Хоспісну палату на 4 ліжка та Виїзну консультативну службу для надання невідкладної допомоги в місті та районі. Проводяться роботи по будівництву  Регіонального Центру Паліативної допомоги.