Тиждень паліативної допомоги 2015 у місті Виноградів триває

02.10.2015 14:17

                                                      

Початок жовтня у м. Виноградів щороку знаменується відзначенням заходів, приурочених до  Всесвітнього дня паліативної допомоги.

Благодійництво є унікальним явищем і несе собою ряд важливих соціальних функцій як для суспільства так і для особистості.

Саме з метою благодійництва, впродовж першої половини жовтня буде проведено ряд активностей: вуличні волонтерські акції, майстер - класи по виготовленню художніх виробів, виставка виготовлених виробів та продаж продукції бажаючим долучитися до справи милосердя.

 Відтак, 13 жовтня 2013 року в приміщенні конференц залу готелю «Виноградів» у рамках впровадження проекту «Мобілізація ресурсу громади Виноградівщини в кризовий період для надання паліативної допомоги»  за фінансової підтримки Програми «Громадське здоров’я»  Міжнародного фонду «Відродження» до Всесвітнього дня паліативної допомоги Благодійною організацією «Спільне об’єднання cоціуму» буде проведено Благодійну акцію «Від співчуття до милосердя-один крок» . 

Благодійна акція в м.  Виноградів з направленням зібраних коштів на потреби невиліковно хворих людей вже є традиційною. Цього року вона відбудеться в шостий раз.

В рамках Благодійної акції планується проведення виставки художніх виробів та їх продаж. До виготовлення сувенірної продукції буде залучено Виноградівський районний центр позашкільної роботи. В рамках заходів протягом 29 вересня - 1 жовтня 2015 року буде проведено майстер класи з керівниками художніх гуртків з метою виготовлення виробів декоративно-прикладного мистецтва.

 Наступним заходом до Всесвітнього дня паліативної допомоги буде організація круглого столу. 16 жовтня 2015 року у приміщенні адмінбудинку Виноградівської районної ради буде проведено круглий стіл «Проблеми розвитку паліативної допомоги у Закарпатській області та шляхи їх вирішення». Головним спікером заходу виступить голова Правління БО «СОС» Володимир Шевчук. Під час круглого столу буде висвітлено основні аспекти надання паліативної допомоги: сучасний стан розвитку паліативної допомоги в Україні та Виноградівському районі, забезпечення надання якісних паліативних послуг у Виноградівському районі, оцінка потреб пацієнтів та наданих послуг родичами невиліковно хворих, будівництво Регіонального Центру Паліативної Допомоги, адміністративні особливості організації та утримання штату хоспісного закладу.  Поділитися враженнями в форматі дискусії запрошено очільника області Генадія Москаля, голову Закарпатської обласної ради Володимира Чубірко, представників влади та органів самоврядування Виноградівського, Іршавського та Хустського районів, представників влади,  громади,  релігії, медичної галузі, родичів пацієнті, місцевих ЗМІ.

Тиждень паліативної допомоги сприяє не тільки інформуванню населення про важливість надання паліативної допомоги, але й активізує громадськість на підтримку невиліковно хворих.