У Виноградові проходить благодійна виставка –продаж сувенірної продукції

15.10.2015 15:12

        

Всесвітній День хоспісної і паліативної допомоги проводиться щорічно в другу суботу жовтня.

Цілі Всесвітнього Дня хоспісної та паліативної допомоги полягають у підвищенні інформованості громадськості до проблеми паліативної допомоги та хоспісів, сприяння у створенні умов для того, щоб люди могли висловити свої думки про проблему; підвищення розуміння медичних, соціальних, практичних і духовних потреб людей, які мають невиліковні захворювання та членів їх сімей.

 

Шосте відзначення Дня хоспісної і паліативної допомоги

На Виноградівщині щороку відзначається Всесвітній День хоспісної та паліативної допомоги, цього річ вже вшосте.

Події до Дня паліативної допомоги розпочалися з проведення майстер - класів по виготовленню сувенірної продукції на початку жовтня з наступним її виставленням на огляд благодійників. 

13 жовтня 2015 року в приміщенні конференц-залу готелю «Виноградів» пройшов перший день виставки-продажу сувенірної продукції присвячений тематиці паліативної допомоги. Виставку розпочато з огляду художніх виробів та оцінки їх вартості. Благодійники, що побажали придбати окремі вироби на власний розсуд мали можливість  оцінити та сплатити свій внесок у загальну благодійну скриньку.

На виставці свої роботи представив Виноградівський Центр позашкільної по роботі з дітьми. Більше 30 виробів, які виготовили діти своїми руками вражають витонченістю, майстерністю та неповторністю.

Передбачається продовжити виставку-продаж до кінця жовтня. Настуний захід  круглий стіл, що відбудеться 16 жовтня 2015 року за участі влади, громадськості, представників медичних закладів, родичів пацієнтів та засобів масової інформації підведе підсумки та зверне увагу громадськості на проблеми паліативу не тільки в районі, але й області. В рамках заходу презентовано досвід Виноградівщини у галузі надання паліативної допомоги. Голова Правління благодійної організації Володимир Шевчук  поінформував, що даний захід організовується вже не вперше. «Проблематику паліативної допомоги треба піднімати, і до цього процесу важливо залучати громаду Виноградівщини і владу - безпосередньо тих, хто приймає відповідні рішення»,- зазначив Голова.

Активісти-школярі Виноградівщини долучилися до благодійної акції 

Учні загальноосвітньої школи № 2 м. Виноградів виявили бажання взяти участь у інформаційній вуличній акції. «Ми завжди хотіли спробувати себе в якості волонтерів»,- зазначає Логойда Олена. «Ми з друзями вперше цього річ ознайомилися з тематикою паліативної допомоги»,- додає  її подруга Данко Іванна. « В майбутньому, ми хотіли б спробувати допомагати хворим практично», - поділилася Буркало Богдана, учасник акції.

Всі бажаючі матимуть можливість долучитися до надання паліативної допомоги після закінчення будівництва Регіонального Центру, який планується завершити в кінці року. Довідково:

Заходи до Всесвітнього дня паліативної та хоспісної допомоги проводяться в рамках проекту «Мобілізація ресурсу громади Виноградівщини в кризовий період для надання паліативної допомоги»  за фінансової підтримки Програми «Громадське здоров’я»  Міжнародного фонду «Відродження» до Всесвітнього дня паліативної допомоги Благодійною організацією «Спільне об’єднання cоціуму».

Отримані від благодійної акції кошти буде направлено на потреби невиліковно хворих людей.